Pensionstalling

Naast onze eigen paarden bieden wij ook plaats aan pension paarden. Wij bieden stalling aan op basis van volpension en dit betekent dat de paarden volledig verzorgd worden. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is lekker rijden!

Stallen
Wij beschikken over binnenstallen die veel ruimte en contact bieden door de open constructies. De paarden staan standaard op stro, maar tegen meerprijs is zaagsel ook een mogelijkheid. De stallen worden dagelijks uitgemest en opgestrooid en zijn voorzien van automatische drinkbakken en likstenen.

Voeren
In de winterperiode voeren wij 3x per dag hooi en in de zomerperiode 2x per dag. Daarnaast krijgen de paarden 2x per dag een mix van biks, graansoorten, vitaminen, mineralen en luzerne. Aanvullend hierop voeren wij gekookt lijnzaad, wortels en appels.

Weidegang
Gedurende het hele jaar zetten wij de paarden overdag op de weide. Wanneer het voorkomt dat het de hele dag hard regent of dat het erg glad is door vorst dan gaan de paarden in de paddock of binnenbak. De paarden staan altijd per twee op een weide.

Faciliteiten
Bij ons op stal kun je trainen in de 20×60 m. buitenbaan die volledig omheind is, springweide of in de binnenbak.  Daarnaast is er een longeercirkel, een paddock en de plannen zijn er voor een trainingsmolen. Al je spullen kun je kwijt in één van de afsluitbare zadelkasten waar o.a. plek is voor 2 zadels en er is een plaats waar je kunt opzadelen en wassen.

Extra
De hoefsmid komt regelmatig langs om paarden te bekappen en eventueel op ijzers te zetten, Medicijnen kunnen wij geven tijdens de voer momenten en wanneer het nodig is kunnen wij dekens wisselen. Doordat de paarden bij ons op de boerderij staan is er 24/7 toezicht. Dit betekent dat wij alle paarden individueel in de gaten houden. Ontwormen doen we altijd allemaal tegelijk met hetzelfde middel.